forside

27. november - 1. søndag i advent.

Der er så mange julekalendere rundt omkring, hvad indeholder RefmorDesign kalenderen?

Tyvstarten
I dag er det den første søndag i advent. Jeg har valgt at tyvstarte min julekalender i dag, da jeg synes at 1. søndag i advent og så er en vigtig del af julemåneden.
Historien og hyggen
Denne julekalender indeholder en masse forskellige ting. Først og fremmest er der en hyggedel, hvor jeg deler ud af min egen julestemning og opfordrer dig til det samme. Derudover er der den historiske del, hvor vi sammen udforsker forskellige juletraditioners oprindelse og udvikling.
Konkurrencen
Sidst men ikke mindst er der konkurrencedelen. Hver dag får du en ledetråd. Når du har samlet alle 25 ledetråde danner de et kodeord.
Kodeordet sender du i en e-mail til julekalender@refmordesign.dk så deltager du i lodtrækningen om et gavekort til RefmorDesign på 500kr
Spred hyggen
Du er meget velkommen til at dele kalenderen med venner og familie, så de også kan få del i den gode julestemning og hyggen.

Historie timen

Det er ikke sikkert du ved hvorfor adventssøndagene er så vigtige, så her kommer lige en smule fakta om advent.
Advent kommer af det latinske ”adventus domini” som betyder ”Herrens komme”. Oprindeligt var advent en fastetid, fordi både krop og sjæl skulle forberedes på Herrens komme. Det er også grunden til at advents farven er lilla, da denne farve symboliserer bod og forberedelse.
Advents søndagene er de 4 søndage der leder op til d. 25. december. Den første advents søndag falder derfor i ugen fra d. 27. november til d. 3. december.
1.søndag i advent er også noget særligt fordi det er kirkeårets nytårsdag. Det nye år i kirken starter altså 1. søndag i advent, mens vores danske tidsregning bruger at holde nytår d. 31. december.
Den måde vi bruger advent på nu til dags, dateres faktisk kun tilbage til besættelsen, så det er ikke nær så indgroet som mange nok tror. Det var også på samme tid adventskransen kom til Danmark, men det kan du læse mere om i en af de andre låger.
I dag bruger vi mest advent som en slags nedtælling og hygge med levende lys og små gaver til børnene.

Hyggetimen

Herhjemme har vi en tradition, hvor både mine forældre og mine svigerforældre kommer på besøg 1. søndag i advent og laver adventskrans, kalenderlys, juledekorationer og juleklip. Det er super hyggeligt og børnene elsker at være kreative med alle 4 bedsteforældre omkring sig.
Hvad skal du bruge dagen på? Har du måske en lignende tradition?

Jeg håber I alle vil nyde dagen og ikke mindst julemåneden og så håber jeg at min lille kalender kan bringe lidt glæde og hygge ud til jer alle.
Glædelig 1. søndag i advent!
Kristina

Dagens ledetråd

Her kommer første hint i julekalenderkonkurrencen, hvor du kan vinde et gavekort til www.RefmorDesign.dk  på 500,00 kr.

Første ledetråd:
Et almindeligt dansk kæledyr, som ”er sin egen” og ikke bryder sig om at blive våd.