forsidejulekalender

9. december

Historie timen

Da den engelske forfatter Henry Cole i 1843 opfandt julekortet, gjorde det mange mennesker forargede, fordi motivet var en familie der skålede i midten, mens der ude i siderne var billeder af velgørenhed.
Kortet var trykt som en litografi på tykt karton og ovenover motivet var der lavet plads til modtagerens navn, ligesom der forneden var lavet plads til afsenderen.

Senere kom julekortet rundt i verden, men først i 1870’erne kom julekortet til Danmark via Tyskland. De danske julekort udviklede hurtigt deres helt egen nationale stil, som var nisser, humor og satire og nisserne er stadig det mest populære motiv på danskernes julekort.

Hyggetimen

Julekort er noget ganske særligt for mig. Jeg har altid elsket tanken bag julekort generelt, men samtidig var julekortet starten på RefmorDesign.

For 4 år siden nærmede tiden sig for min datters første jul. Alt skulle være perfekt. Det krævede naturligvis også et julekort, med billeder af prinsessen.
Min mand hjalp mig med at omdanne stuen til et fotostudie og fik adgang til et billedredigeringsprogram. Jeg gjorde et forsøg og jeg var også godt tilfreds, det var et fint forsøg af en novice.

Efter debuten med billedbehandling og studiefotografering blev jeg bidt. Jeg fortsatte med at arbejde med begge dele, anskaffede mere og mere udstyr og udviklede mine teknikker.

For 1½ år siden startede jeg så firmaet op. En drøm om at glæde andre med min kunnen og samtidig have de rigtige priser, så alle kan være med. Siden har firmaet udviklet sig en del og omfatter nu også både sangskrivning, perleproduktion, undervisningsmaterialer og meget mere, men julekortene er stadig spændende og mit eget julekort er stadig et større projekt, med mine egne dejlige børn som motiv og personlige hilsener på bagsiden.

Må jeg se dit julekort? Du kan vise det frem her: http://www.facebook.com/home.php#!/RefmorDesign Har du endnu ikke fået lavet dit julekort, så husk at jeg designer personlige julekort for kun 100kr – send mig en mail på kristina@refmordesign.dk hvis du vil høre mere J

Hav en dejlig fredag og en god weekend!

Kristina

Dagens ledetråd

10. ledetråd:
Det kan spises, det kan bruges til sport og motion eller det kan være farligt på gaden.