forsidejulekalender

19. december

Historie timen

I dag får du et lille uddrag af historien om Ole Lukøje.

Hyggetimen

Du kender sikkert sangen om Ole Lukøje fra du var barn. Hvilke andre sange husker du fra barndommen?
Jeg har flere sange jeg husker fra min barndom, men i virkeligheden tror jeg ikke det er så vigtigt HVAD man synger for sine børn og børnebørn, eller andre børn du er tæt på, blot de hører kærligheden i din stemme.
Nu er der ikke mange dage til jul. Husk at det vigtige ikke er hvad gaverne indeholder, så længe børnene mærker kærligheden du har puttet i.
Hav en skøn mandag!
Kristina

Dagens ledetråd

20. ledetråd:
Nissernes yndlings mad og det Lunte er bedst til at lave.

H. C. Andersen Eventyr: Ole Lukøje (1842)
I hele verden er der ingen der kan så mange historier som Ole Lukøje – han kan rigtig fortælle.
Ud på aftenen, når børnene spiser aftensmad, lister han ind i huset og sprøjter lidt sødmælk i deres øjne, så de næsten ikke kan holde dem åbne. Når de er på vej ind i sengen, lister han bagved dem og puster dem stille i nakken, så de bliver tunge i hovedet, men det gør ikke ondt. Han gør det for at børnene skal blive rolige, så han kan læse historier for dem.
Når børnene sover, sætter han sig på sengekanten i sin lille silkefrakke som skinner i alle farver efter hvordan han drejer sig. Under armene har han to paraplyer. Den ene er der billeder på og den sætter han over de gode børn, så de hele natten drømmer de dejligste historier. Den anden er helt blank og den sætter han over de uartige børn, så de sover dårligt og slet ikke drømmer.