forsidejulekalender

12. december

Historie timen

I 1903 fik Einar Holbøll en god ide. I 1904 udkom hans gode ide for første gang. Einar var postekspedient og han fik den ide at man for en lille ekstra porto, kunne indsamle penge til syge børn. Det første julemærke var lilla og kostede 2 øre.
De første 6 år gik pengene til et tuberkulose sanatorium i Kolding, men derefter overgik det til at dreje sig om rekonvalescens for børn. I 1912 kom de første 2 julemærkehjem og i dag er der 4.
I dag kan man få et e-julemærke, som kan sættes i de e-mails man sender rundt. Dette har været et vigtigt tiltag, fordi folk ikke længere sender post rundt i samme grad som før. Julemærkehjemmene klarer sig i øvrigt stort set uden offentlig støtte.
Motivet på julemærket skifter hvert år. Dette år (2011) har man valgt at pryde mærket med de klassiske kravlenisser skabt af Frederik Bramming.

Link til https://www.julemaerket.dk/

Hyggetimen

Jeg elsker julemærkerne. De er en hyggelig tradition, de er smukke og så støtter de et godt formål. Jeg sender mange julekort hvert år og de er naturligvis prydet med julemærker. Jeg overvejer også at få mig et e-julemærke til næste år.
Bruger du julemærker?
Haven dejlig mandag – jeg håbe den bliver starten på en god uge!
Kristina

Dagens ledetråd

13. ledetråd:
Vi bruger den som julepynt, fordi den lyste over Betlehem da Jesus blev født.