forsidejulekalender

1. december

Hvorfor har RefmorDesign sin egen julekalender?

Julemåneden starter

I dag starter julemåneden.

Der kommer til at ske en masse de næste 24 dage og alle kæmper om at blive lagt mærke til, så kunderne lægger pengene i netop deres forretning.

Jeg er naturligvis ikke bedre end alle andre, men udover den opmærksomhed denne kalender kan give, så er virkeligheden faktisk at jeg er en hyggetante, som elsker at glæde andre og hygge om dem.

Spred hyggen

Kalenderens vigtigste formål er derfor at skabe julestemning og hygge, i så mange danske hjem som muligt.

Jeg håber I vil dele kalenderen med alle dem I kender, så vi kan sprede hyggen så bredt som muligt.

Konkurrencen

Hver dag vil der, som jeg skrev i søndags, komme en ledetråd.
Når du har samlet alle 25 ledetråde (1-24. december + 1. søndag i advent) så danner de et kodeord. Kodeordet sender du i en e-mail til julekalender@refmordesign.dk og så er du med i lodtrækningen om et gavekort på 500,00 kr. til RefmorDesign.

God fornøjelse og held og lykke!

Historie timen

Oprindeligt stammer julekalenderen fra tyskland. Den traditionelle kalender var lavet af 2 stykker karton ovenpå hinanden, med 24 udstansede vinduer i det øverste ark. Når de udstansede vinduer blev åbnet, gemte de på et lille billede. Gennem tiden har der været rigtig mange forskellige typer af julekalendere. Som barn husker jeg både min glimmerkalender, som var en traditionel kalender med masser af sølvglimmer, ligesom på glansbilleder, min Anders And kalender som kom i 2 dele i Anders And bladet, min chokoladekalender fra min mormor, min tv-julekalender, hvor jeg både fulgte med i fjernsynet hver aften og på pap kalenderen, min julekalender historie bog som min mor læste op af hver aften inden sengetid, samt naturligvis min pakkekalender fra nisserne på loftet, som på mystisk vis dukkede op hvert år d. 1. december.

Nu til dags findes der også skrabekalendere, alkoholkalendere af forskellig slags, min mand fik sidste år en kaffejulekalender og så er internet julekalendere begyndt at vinde frem.

Hyggetimen

Jeg gætter på at dette ikke er den eneste julekalender din husstand følger med i. Her får børnene chokolade kalender af oldemor, pakkekalender af nisserne, weekendpakker af farmor, adventspakker af mormor, samt nogle gode gammeldags pap kalendere. De ser naturligvis også julekalender i fjernsynet.

Inde på RefmorDesigns facebookside, kan du fortælle hvilke julekalendere du har i år. Jeg glæder mig til at høre hvilke kalendere I følger med i derude.

Hav en skøn 1. december smiley

Kristina

Dagens ledetråd

2. ledetråd:

En fugl som har store øjne, jager om natten og forbindes med klogskab.